Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства


МОДЕЛІ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ В ЕКСПОЗИЦІЇ МУЗЕЮ

З 13 березня у Володимир-Волинському історичному музеї представлено виставку робіт стендового моделювання, на якій можна оглянути понад тридцять зменшених моделей різноманітної військової техніки.

Зокрема - масштабні копії модифікацій літаків часів Другої Світової війни, бронетехніки, гармат, мініатюрні фігурки солдатів, а також сучані зразки американських, німецьких, радянських танків. Вражає діорама «Сталінінград» - ця авторська робота двічі займала призові місця на всеукраїнських конкурсах. Автор виставки – володимирчанин Михайло Ляшук.

діорама «Сталінінград»

Про автора

Михайло Ляшук народився 19липня 1982 року у місті Володимир-Волинському, в сім'ї телемайстра. Закінчив міську школу №2. У 1997-2000 роках навчався у Володимир-Волинському професійно-технічному училищі №23, де освоїв фах електрогазозварника. Технічним моделюванням Михайло Ляшук займається ще з другого класу середньої школи. Його наставником був світлої пам'яті Володимир Іванович Акулов. З 2000 року Михайло Ляшук працює керівником гуртка « Історико-технічного стендового моделювання» у Володимир-Волинському Центрі позашкільної освіти.

На фото: Михайло Ляшук (зліва) та його учень Максим Круть

Використовуючи промислові набори з пластмаси, а також інші підручні матеріали, разом з учнями виготовляє моделі, які викликають захоплення та інтерес у дорослих і дітей. Роботи Михайла та його учнів неодноразово відзначалися. Зокрема, у 2010 році на конкурсі «Мікромодель», у Броварах на Київщині, наш земляк зайняв друге місце, а на конкурсі клубу «Штик» у Бердичеві – третє. У цьому році Михайла запрошено суддею на всеукраїнський конкурс «Мікромодель» у Бровари. Своїми послідовниками називає учнів Волдимир-Волинської середньої школи №2 Максима Крутя, Дмитра Заяца та студента Володимир-Волинського агротехнічного коледжу Олександра Лук'яненка. Михайло Ляшук нагороджений Грамотами Міністерства освіти України.

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок