Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства

 

СТАРОДАВНЯ ЗБРОЯ НА ТЕРИТОРІЇ ВОЛОДИМИРЩИНИ

Володимир – Волинський історичний музей запрошено до участі в науковому проекті « Вогнепальна зброя 14- початку 16 століть на території України». Науково - дослідний проект такого типу вперше здійснюється на території Європи ( окрім Польщі) та є надзвичайно цікавим та перспективним, оскільки дає можливість простежити появу та еволюцію вогнепальної зброї на початковому етапі  її використання, шляхи її поступлення в Україну, спільні та відмінні риси у застосуванні та виготовленні.

Модератор проекту  доктор історичних наук, професор, член – кореспондент НАН України, завідувач відділом давньоруської та середньовічної археології Олександр Петрович Моця. Виконавці- доктор історичних наук, професор І.П.Возний та кандидат історичних наук, доцент А.В.Федорук. По завершенні проекту, у вказані терміни з 2012 по 2015 роки, буде підготовлено до друку монографію з універсальним каталогом знахідок камяних і залізних ядер, зразками стародавньої вогнепальної зброї.

Всі хто візме участь у формуванні каталогу - волинські краєзнавці, колекціонери, збирачі старовини, стануть його співавторами та отримають авторський примірник монографії. Якщо Ви любитель історії Волинського краю і зацікавлені у підготовці та отриманні такого унікального видання  звертайтеся у Володимир-Волинський історичний музей 

 

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок