Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства


ЗАКАРБУЙТЕ СВОЄ  ІМ'Я  В ІСТОРІЇ  РІДНОГО КРАЮ!!!

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ЗАПРОШУЄ ЗАЦІКАВЛЕНИХ У ПРОСВІТНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ МЕЦЕНАТІВ ДЛЯ  СПІЛЬНОЇ УЧАСТІ У ВИДАВНИЧИХ ПРОЕКТАХ НА  ІСТОРИЧНУ  ТА МИСТЕЦЬКУ ТЕМАТИКУ!

 

Проект №1.    Мистецький   фотоальбом.

 Волинський художник Володимир Караваєв. Біографія, картини, ескізи, фотознімки.

Тема - мистецтво, рідний край

Короткий опис проекту. Макет мистецького фотоальбому присвячений памяті та творчості волинського художника Володимира Федоровича Караваєва (1889 -1975 рр) підготовлений видавничою групою працівників Володимир-Волинського історичного музею.

У фондах Володимир-Волинського музею зберігається найповніша на Волині колекція творчих робіт відомого художника Волинського краю Володимира Караваєва уродженця села Кречів на Володимирщині ( тепер Іваничівського району).

Мистецька збірка, що почала формуватися у музеї з 1981 року нараховує пятдесят сім творів художника. Роботи В.Караваєва становлять інтерес для молоді, студентів котрі вивчають мистецтво волинських художників, для істориків. На його роботах зображені памятки архітектури нашого краю які через дві світові війни не збереглися. За тематичною структурою видання поділяється на дві частини.1.Описова частина з біографією волинського художника В.Караваєва, де вміщено чорно-білі світлини початку 20 століття. 2.Оригінальні творчі роботи художника - акварелі, живопис, ескізи  котрі зберігаються у Володимир-Волинському історичному музеї

Сфера поширення фотальбому – історики, вчителі шкіл, студенти, любителі мистецтва та краєзавці. Формат фотоальбому – 23,5 см Х 21 см. Папір-офсетний, кольоровий , палітурка тверда, друк офсетний. Тираж до 1000 примірників, вартість проекту в цінах 2011 року становить вісімнадцять тисяч гривень


Проект №2.   Монографія    ілюстрована

Українські січові стрільці на Володимирщині. Організація українських шкіл на Волині в 1916-1918 роках.

Тема – рідний край, перші українські збройні формування, шкільництво.

Короткий опис проекту. В монографії описується діяльність УСС по організації шкільництва та просвітянської діяльності на Володимирщині в 1916-1918 роках. Розповідається про організацію Українськими Січовими Стрільцями української школи імені Тараса Шевченка, у Володимирі – Волинському в 1916-1918 роках, та школу імені Івана Франка в Устилузі. Подано оригінальні фото учительок та учнів школи (планується опублікувати вперше), а також документи з особистого архіву Теодори Ліщинської, котра викладала у згаданих школах, а згодом отримала звання Заслуженої вчительки УРСР.

Видання є актуальним з огляду на те, що тема діяльності УСС на Володимирщині є маловивченою. У виданні заплановано розмістити фотосвітлини на військову тематику – на яких зображені війсковики перших українських національних збройних формувань Першої світової війни та у період ЗУНР та УНР.

За тематичною структурою видання ілюстровано оригінальними фотознімками. Пізнавальна монографія складється з таких частин:

1екстовий матеріал. 2. Чорно-білі фотознімки з фондів музею,які публікуватимуться вперше, документи.

 Сфера розповсюдження: студентська та учнівська молодь, освітяни, історики та краєзнавці. Формат монографії 84 см Х 108// 16см.  Папір офсетний.Друк офсетний, палітурка тверда. Тираж до 1000 примірників. Вартість  проекту в цінах 2011 року дванадцять тисяч гривень.

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок