Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства

 

У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЗНАЙДЕНО МАЦЕВУ.

Наукові співробітники Володимир - Волинського історичного музею в дворі будинку по вулиці Устилузькій знайшли надмогильну плиту з єврейського цвинтаря.



Плиту витесано з суцільної брили природного каменю , через механічні пошкодження значну частину предмету втрачено. Плиту, або єврейська назва  такого надгробку – мацеву  колись, за невідомих обставин  переміщено з міського , Володимир - Волинського єврейського цвинтаря.



 На знімку: Будинок по вулиці Устилузькій, у дворі якого знайдено надгробну плиту з єврейського цвинтаря у Володимир-Волинському

Вдалося прочитати окремі  написи на мацевій Скромна жінка . З жінок у шатрах нехай вона буде благословенна…Дочка рабина Менахем…..Померла…адара першого…по малому літочисленню….


    На знімку : Мацева з міського цвинтаря . Фото з фондів Володимир-Волинського історичного музею

Через пошкодження великі фрагменти тексту втрачено. У Володимир - Волинському поруч вулиці Завальної ( теперішня назва – Драгоманова) знаходився великий єврейський цвинтар.


На знімку : Єврейський цвинтар у місті Володимир - Волинський по вулиці Завальна. Світлина початку двадцятого століття. Фото з приватної колекції

На початку п’ятидесятих років двадцятого століття його ліквідували, тобто знищили. В історичному музеї зберігається та експонується невелика колекція предметів побуту та мацєїв єврейського населення Володимирщини вісімнадцятого – початку двадцятого століть. Колекція доступна для дослідників.

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок