Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства

 

ЮВІЛЕЙ ВОЛИНСЬКОГО КРАЄЗНАВЦЯ НАТАЛІЇ ГРАБАРЧУК – ЦИНКАЛОВСЬКОЇ

 

 


У Володимир – Волинському історичному музеї відбулася творча година присвячена ювілею волинського краєзнавця Наталії Назарівні Грабарчук яка народилася і проживає у місті Володимир-Волинському.

Дитинство минуло у рідному Володимирі, навчалася у школі №4, була активною учасницею довоєнного міського товариства «Просвіта». Випускниця першого набору вчителів широкого профілю у Луцькому державному педагогічному інституті імені Лесі Українки за фахом історик-філолог. Протягом багатьох років викладала російську мову та світову літературу у навчальних закладах міста Луцька: спеціалізованій школі № 1, школі для дітейз вадами слуху, професійно-технічному училищі, а також педагогічному інституті. Виховала сина Олександра, який працював лікарем. Має двох онуків Сергія та Роберта, які живуть у Німеччині.


Історичний музей. Н.Н.Грабарчук –Цинкаловська ( праворуч) та наукова співробітниця музею Ганна Доскоч . Фото Сергія Шулячука.

Наталія Назарівна – не лише педагог з багаторічним досвідом роботи, але й краєзнавиця за покликом свого серця, адже багато дослідників минулого Волині саме їй завдячують дуже цінним спогадам про життя наших видатних земляків, зокрема історика, краєзнавця, археолога, етнографа, уродженця Володимира-Волинського Олександра Цинкаловського, рідного дядька Наталії Назарівни.

 

 

Історичний музей . З вітальним словом до ювілярки звертається заступниця міського голови Лариса Кулікова. Фото Сергія Шулячука.

Саме племінниця доклала великих зусиль, щоб імя видатного вченого шанували у рідному місті й далеко за його межами. Наталія Назарівна у минулі роки передала на зберігання до Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького багато родинних фото, документів, листів, друкованих видань. Наталія Назарівна Грабарчук є першим лауреатом обласної премії імені Олександра Цинкаловського .

Часто виступає з лекціями у навчальних закладах міста, бібліотеках, історичному музеї. Є автором ряду матеріалів на наукові конференції, передмови до фотоальбому «Володимир. Забуті образи міста» та до перевиданої книги – нарису про Володимир О.Цинкаловського - «Княжий город Володимир», а також ряду наукових праць у науковому збірнику «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Володимир-Волинський в історії України та Волині

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок