Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства


ПЕРЕВИДАНО МИСТЕЦЬКИЙ АЛЬБОМ ХУДОЖНИКА А. ЧОРПІТИ

В липневі дні 2013 року у Володимир – Волинському історичному музеї відбулася презентація  перевиданого  мистецького альбому українського художника першої чверті двадцятого століття А. Чорпіти  « Українська культура в образах. Володимирщина».

 Унікальний для сьогоднішнього поціновувача старовини, мистецький альбом А.Чорпіти вперше видано у Львові у видавництві « Українська культура» в 1932 році під назвою « Українська культура в образах. The culture of the Ukrainein pictures. Серія 1. Альбом 1. Володимирщина» .

 На знімку :обкладинка мистецького альбому А.Чорпіти.

Отже, як зазначено у Передмові першого, вже раритетного видання : «…Для альбому беремо пам’ятки давньої Володимирщини, де лишилос чи не найбільше найстаріших памяток української культури.Від Володимирщини підуть інші наші землі, в першу чергу ті, що ділять тепер однакову історичну долю з Володимирщиною, як Галичина , Луччина, Остріжчина, Холмщина і решта інших.»

В альбомі вісім графічних малюнків архітектурних памяток Володимирщини. Художник Антоній Чорпіта зобразив найвідоміші пам'ятки архітектури краю – Успенський собор, Василівську церкву у Володимирі-Волинському, Зимненський монастир і Успенську церкву у селі Низкиничі. А перевидання здійснено в червні – липні 2013 року. Автором проекту та упорядником є Юрій Хомик з Трускавця , спонсором виступив львівянин Андрій Хомик. Обидва брати народилися у Володимирі – Волинському, лікарі за фахом, захоплюються історією рідної Волині. Проект благодійний, адже майже весь тираж після презентації безкоштовно передано до міських шкіл Володимира – Волинського , музеїв ,бібліотек та освітніх закладів Іваничівщини та Володимирщини.

 

 

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок