Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства


НОВА КНИГА ЯРОСЛАВА ЦАРУКА

Нещодавно у Волинській обласній друкарні побачила світ книга краєзнавця з Володимира-Волинського, члена Національної Спілки краєзнавців України Ярослава Васильовича Царука «Володимирщина у боротьбі за незалежність». У виданні, яке складається з 1022 сторінок , автор, використовуючи оригінальні документи з фондів Державного архіву Волинської області, архіву Управління Служби безпеки України у Волинській області, а також посилаючись на спогади , листи свідків, досліджує історію родин, а також жителів сіл, хуторів Володимир-Волинського району.

- Я намагався бути об’єктивним , не забути жодного скривдженого життя, згадавши всіх поіменно. Це не художній твір, це історико – документальне дослідження, яке розповідає про долю людей одного району . Їх дуже багато. Можливо всіх не згадав з тієї причини, що багато чого призабулось, адже пройшло стільки літ… Не осудіть … Ми разом писали нашу трагічну історію яку намагалися приховати наші воріженьки .Вдячний за допомогу всім і кожному. – Зазначив у передмові автор. Багато зі згаданих краєзнавцем населених пунктів краю не існують нині, тому його праця - це своєрідний літопис новітньої історії Володимирщини, вшанування пам'яті людей, які там проживали. Ярослав Васильович зі скурпульозною точністю описав історію жертв політичних репресій – мешканців Володимирщини, подав інформацію про матерів -героїнь, висвітлив історію  та описав поіменно жертви українсько-польського конфлікту на Волині у 1943 році, дослідив долі учасників українського підпілля на Володимирщині.

Фактично книга – надзвичайно насичене інформацією, біографіями, картотеками, історіями населених пунктів видання, своєрідна "мала енциклопедія історії  20 століття " Володимир – Волинського району. Видання гарно ілюстроване світлинами з особистого архіву краєзнавця, схемами. Науковий редактор - Кучерепа Микола Михайлович, професор Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки. Тираж - 250 примірників. Ярослав Царук подарував примірник книги для бібліотеки музею.  Багаторічна сумлінна дослідницька праця Я.Царука - памятник, пересторога й нагадування. Презентацію видання заплановано в  березні  у  Володимир-Волинському історичному  музеї.

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок