Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства

ЧАРІВНИЙ СВІТ ЛЯЛЬОК

 З 20 грудня 2012року у Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку Оксани Саганюк «Ляльковий дивосвіт» на якій можна оглянути двадцять шість оргигінальних творів.

 

  Мастер - клас від Оксани Саганюк

Про авторку.

Оксана Саганюк проживає в селі Жовтневе Володимир-Волинського району. За освітою жінка економіст, але доля розпорядилася так, що вона служить у Збройних Силах України. Оксана Анатоліївна виготовляє ляльки з спеціальної глини та пластику, які піддає термічній обробці, а потім розмальовує, шиє лялькам одяг. Рідні підтримують майстриню: схвально до захоплення Оксани ставиться її чоловік та 12-річний син Тарас – перший мамин порадник, який часто підказує, що варто доповнити у тій чи іншій роботі. Через інтернет Оксана спілкується з такими ж майстрами з Росії. За улюблене заняття Оксана сідає пізно увечері, коли зроблено домашні справи. Недаремно кажуть, що талановита людина – талановита у всьому: жінка виготовляє гарне мило, оздоблене малюнками і фігурками, випікає смачні торти.

Знайомство з літературними героями .Знімок з фондів Володимир-Волинського музею

  На виставці

Представлено лялькові копії таких історичних персонажів як Роксолани та султана Сулеймана Пишного, Дюймовочки, Кайдашихи, весільних свашок,Снігової королеви, та інших героїв художніх творів та казок. Привітати майстриню з дебютом прийшли учні 3-А класу Володимир-Волинської гімназії з талановитим педагогом, класоводом Оленою Жуйводою та завучем Володимир-Волинської освітньої округи Володимиром Данилюком.

                                            На виставці в  історичному музеї

 Гарні вірші про ляльку, святого Миколая читали третьокласники Даринка Українець, Людмилка Лазаревич, Юля Шульга, Діанка Ляшук, Тетянка Рончко, дітки також заспівали пісню про святого Миколая. Учень Володимир-Волинської музичної школи Тарас Бондаренко виконав кілька п'єс на сопілці. Щирі слова вітання лунали від начальника відділу культури і туризму Андрія Шоцького. Наукові співробітники музею Богдан Янович та Ганна Доскоч(яка підготувала оригінальне оформлення вітрин для казкової експозиції) розповіли про історію української ляльки, її значення у традиційній культурі українців. У невимушеній атмосфері дітки спостерігали за мастер - класом Оксани Саганюк


 Пєси на сопілці виконує учень Володимир – Волинської музичної школи Тарас Бондаренко. Знімок з фондів Володимир-Волинського музею

Ще довго не розходилися відвідувачі музею, захоплено оглядаючи чудові ляльки та бажаючи Оксані Саганюк творчого натхнення ,аби таких виставок у її житті було ще багато. Усіх шанувальників прекрасного запрошуємо відвідати історичний музей і оглянути виставку  яка експонуватиметься впродовж різдвяно-новорічних свят.

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок