Наші партнери та друзі

Гитара, курси гри на гітарі

ЧАС РЕКЛАМИ  РЕКЛАМА У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЧАС РЕКЛАМИ

Національний музей-заповідник українського гончарства

МАЙСТЕР ЗОЛОТІ РУКИ

16 грудня 2011 року у Володимир-Волинськом історичному музеї відкрито персональну виставку Анатолія Бойка

На фото: майстер Анатолій Бойко

Не підлягає сумніву той факт, що житель Володимира-Волинського Анатолій Бойко щедро нагороджений талантами, адже у його руках природний матеріал перетворюється у чудові мистецькі витвори.

У той вечір звучали в музеї поезії волинських авторів, співала бард Ольга Щербіна, виконуючи авторські пісні.
Під час презентації творів м айстра директор Володимир-Волинської дитячої художньої школи Адам Михалик, художники міста Зіна Петровс, Юрій Донських, соціальний педагог Наталя Авдєєнко та мистецтвознавець Олексій Петрунін позитивно оцінили творчий доробок автора.

Бард О.Щербина вітає Анатолія Бойка власною піснею.Фото з фондів Володимир-Волинського історичного музею

Декілька рядків про майстра...

Анатолій Бойко народився 17 липня 1970 року в селі Буглів Ланівецького району Тернопільської області. Батьки, сільські трудівники, навчили дітей шанувати працю. Анатолій закінчив Дубненське училище декоративно-прикладного мистецтва, відслужив у війську.
У часи перебудови попоїздив по світу – був у Росії, Молдові. Таким освоїв чимало робітничих спеціальностей – від шевця  до будівельника.
У новорічний час познайомився з симпатитчною володимирською дівчиною Оленою, котра  навчалася в Тернополі. Одружилися. З 2003 року Анатолій став володимирчанином.
Він працює у 12 техніках. Зокрема, різьба по дереву, коренепластика, живопис, вишивка, вироби зі скла та ін. Майстер вже виконав 200 робіт.

На виставці представлені 87, які виготовлені в одному екземплярі з природного матеріалу в оригінальній техніці, а тому є окрасою для домашніх інтер'єрів усіх небайдужих до мистецтва.

Унікальна  ваза з очерету. Її висота становить 2 м 34 см., складена з 7600 деталей, 132 секцій та 560 сантиметрів виплетених косичок! Анатолій Ігорович самотужки винайшов техніку обробітку очерету, аналогів якої ще ніхто не знає. З очерету він виготовляє чудові вироби.

Унікальна ваза з очерету Анатолія Бойка.Фото з фондів Володимир-Волинського історичного музею

А ще, в його руках, звичайнісінька пляшка може перетворитися у вазу, стара туфелька – в декоративну ікебану зі шкіри, жменька бамбуку – в оригінальну шкатулку,скло і дзеркала- в казковий замок. Та й це ще не межа.
Анатолій Бойко в'яже гачком, різьбить з дерева кухонні набори, картини та статуетки, інкрустує бурштином ікони, робить тарелі, вишиває картини, виконує графічні роботи олівцем, малює пейзажі, які сповнені енергією добра і задушевності.
А якщо взяти до уваги, що в митця скалічена рука та дошкуляють фізичні недуги, то дивуєшся ще більше – яка велика сила волі у людини-творити всупереч життєвим труднощам!

Володимир-Волинський історичний музей
Адреса: вул.І.Франка,6, пошт. індекс: 44700 тел. музею: (03342) 2-19-11 ел. пошта (e-mail): volodymyrmuseum@gmail.com
Зворотній зв'язок